2024 İlk Haberler

2024’ün İlk Haberleri!

2024’e girişimizi yaptık!

Son çeyrek genellikle projelerin fonlanma süreci olur ve elle tutulur haberler bahar dönemine kadar beklenir. Ancak, bazı firmalar yavaştan ilk atılımları gerçekleştiriyor ve süreç esnasında birçok farklı olay gerçekleşiyor. Bir kısmını yine ENWorld forumlarından cukkaladığım (neticede haber onların mesleği, benim değil) bazı başlıkları burada paylaşmayı uygun gördüm.

ALIEN RPG – Building Better Worlds: 2020’nin en iyi oyunu seçilen ALIEN RPG, geçen sene Draconis Strain Saga’yı tamamlamıştı. Şimdiyse karşımıza Colonial Marines Operational Manual tadında kalın bir içerik kitabıyla geliyor. İçeriğinde kendi ALIEN RPG campaigninizi yazmanızda çok yardımcı olacak detaylar bulunmakla birlikte, kolonileşmeyle ilgili bilgiler ve ekstra seçenekler de mevcut. Kitabın detaylarını 16 Ocak’ta Youtube’daki oynatma listemizde bulabilirsiniz.

Symbaroum – Quickstarter Guide: Free League Publishing’in karanlık fantazya eseri Symbaroum, hem kendi sisteminde hem de D&D uyarlamasıyla oldukça rağbet gören bir oyun oldu. Gerçek anlamda oynatması henüz bana nasip olmasa da, ilgimi çeken ve ilk fırsatta denemek istediğim bir oyundur. Biraz geç de olsa, Quickstart Guide’ı yayınlandı ve buraya tıklayarak ücretsiz edinebilirsiniz.

Call of Cthulhu – Arkham: Bununla ilgili önceki haber mevcut, sadece hatırlatmak istedim.

Pendragon 6E – Core Rulebook: Yukarıdaki haberde bu da var.

Cults of RuneQuest: Lunar CultsRUNEQUEST – Cults of RUNEQUEST 5 – The Lunar Way: RUNEQUEST: Adventures in Glorantha’nın beşinci Cults of RUNEQUEST kitabı da 2024’ün ilk çeyreğinde çıkış yapmasını beklediğim kitaplardan.

Shadowrun – Shadowrun Missions Gamemaster’s Guide: Shadowrun 6. edition için tonla kitap çıkarmış olmakla birlikte, etkinlik oyunları için yayınladıkları “Shadowrun Missions” senaryolarıyla hala içeriklerini desteklemekte. Gamemaster’s Guide ise 20 sayfalık, etkinlik oyunlarında GM’lere tavsiye vermeye yönelik ücretsiz bir kitapçık. Üniversite veya kulüp etkinliklerinde Shadowrun oynatmak istiyorsanız, bu dökümana göz gezdirmenizi tavsiye ederim. Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bundle of Holding Teklifleri: Tek tek PDF satın almak, hele bizim coğrafyamızda, çok büyük bir külfet. Ancak şöyle bir gerçek var ki, bundle siteleri bize bu konuda çok büyük güzellikler sunuyor. Bunu değerlendirmek tabii ki kişilerin kendisine kalmış, ama haber vermesi benden. Kısa süreliğine Bundle of Holding bize The Sprawl, Numenera Discovery, Numenera Horizons, Trophy, Pelgrane’s Dying Earth ve The Midderlands bundle’ları sunuyor. Numenera’lar bitmek üzere ama diğerleri bir süre daha aktif durumda. Klasik fantazya seviyorsanız Dying Earth’e bakmanızı tavsiye ederim, çünkü D&D’ye “Vancian Magic” yani bilinen büyü kavramını kazandıran romanın oyunudur.

Humble Bundle – Call of Cthulhu: Muhtemelen biliyorsunuzdur, Humble Bundle son birkaç yıldır yalnızca videogame bundle’ları değil, aynı zamanda kitap setleri de veriyor. Çoğunlukla fantazya temelli kitaplar verdiğini gördüm ama bu seferki bundle hem destek verebileceğim hem de tavsiye edebileceğim bir bundle oldu. Call of Cthulhu setinde yaklaşık 1 fiziksel kitap fiyatına 25 tane PDF alabileceğiniz bir çılgınlık söz konusu. Buraya tıklayarak ilgili sayfaya gidebilirsiniz.

Wizards of the Coast – Sıçışlara Devam: Biliyorsunuz, özellikle son zamanlarda, hatta 1 yıldan uzun bir süredir, Wizards of the Coast ve D&D üzerine içerik yapmamak için elimden geleni yapıyorum. Ama adamlar düzenli olarak kendi topuklarına sıkıyorlar. Bu büyük bir sorun, ama öte yandan da insanlar bu saçmalıkları anlamlandıramadığım bir şekilde görmezden geliyor. Bunu biraz ahmaklık olarak değerlendiriyorum ve günün birinde insanların bu ahmaklıktan cayacağını umuyorum. Size hatırlatacağım iki başlık var: OGL Rezaleti ve Çalışanlara Noel Hediyesi. Şimdi de yapay zeka görsellerin kullanılmasıyla ilgili bir tartışma söz konusu ve burada benim dikkat çekeceğim nokta kesinlikle AI kullanıp kullanmamaları değil. Bu konuda dürüst olmamaları. Bunun için de size iki başlık bırakıyorum: AI İddiaları ve Wizards’ın İddiaları Kabul Etmesi (NOT: Bu ikisi farklı konular ama ikisi de Wizards’a bağlı).

Seneye daha yeni başladık ve üzerine konuşulacak çok şey var. Aynı zamanda, yeni bir sürü projeyi beklemekteyiz. Yeni haberler, ilgi çekici detaylar gördükçe sizinle paylaşmaya devam edeceğim.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.